Maradt egy adag bolognai mártás és úgy döntöttem, hogy tésztafőzés helyett inkább pizzára kerül.
Nálunk rendszeresen készül bolognai pizza, mert nagyon szeretjük. Most a tésztájához Naturbit Alfa-mix lisztet használtam és nagyon finom lett. A szokásos receptem alapján állítottam össze a tésztát, csak az olajból tettem bele kevesebbet.
Egy nagy gáztepsihez:
40 dkg Naturbit Alfa-mix liszt (új nevén Miklos's universal mix lisztkeverék!)
20 g friss élesztő
2 tk só
1 tk cukor
2 ek olaj
3 dl langyos víz
+ Bolognai mártás:
1/2 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
1 üveg Coop bolognai mártás 360 g vagy 1 üveg Globus bolognai mártás 400 g
1/2 üveg Kecskeméti sűrített paradicsom 360 g
só
bors
olaj
1/2 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
1 üveg Coop bolognai mártás 360 g vagy 1 üveg Globus bolognai mártás 400 g
1/2 üveg Kecskeméti sűrített paradicsom 360 g
só
bors
olaj
A felkockázott hagymát olajon megdinszteltem, majd rátettem a darált húst. Jól átkevertem és felöntöttem annyi vízzel,hogy ellepje a húst. Fedő alatt puhára főztem. Amikor elkészült, sóztam és borsoztam, majd ráöntöttem a kétféle paradicsomot. Kb. 5 perc forralás után elkészült.
+reszelt sajt
A tepsihez:
olaj
Összekevertem a lisztet a sóval. A meleg cukros vízbe belemorzsoltam az élesztőt és elkevertem. Majd beleöntöttem a lisztbe és az olajat is hozzáadtam. Kézzel összegyúrtam, eléggé ragacsos lett a tészta, ezért érdemesebb géppel kidolgozni. De a kelesztés során változik az állaga és könnyen nyújthatóvá válik! Ezután meleg helyen 30 percig kelesztettem.
Összekevertem a lisztet a sóval. A meleg cukros vízbe belemorzsoltam az élesztőt és elkevertem. Majd beleöntöttem a lisztbe és az olajat is hozzáadtam. Kézzel összegyúrtam, eléggé ragacsos lett a tészta, ezért érdemesebb géppel kidolgozni. De a kelesztés során változik az állaga és könnyen nyújthatóvá válik! Ezután meleg helyen 30 percig kelesztettem.
Ilyen szépen megkelt a tészta:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése