Elképesztően finom lett a torta!
Tészta:
1 tojás
100 g Rama margarin vagy vaj
7 g Süssina por vagy 50 g cukor
100 g Barbara lisztkeverék főzéshez, sütéshez
100 g Barbara lisztkeverék kenyérhez és kelt tésztákhoz
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál sütőpor
Töltelék:
2 tojás
500 g tehéntúró
100 ml tejföl
2 evőkanál étkezési keményítő
25 g Süssina por vagy 150 g cukor ízlés szerint
130 g darált mák
1 tk vaníliaaroma
2 tojás
500 g tehéntúró
100 ml tejföl
2 evőkanál étkezési keményítő
25 g Süssina por vagy 150 g cukor ízlés szerint
130 g darált mák
1 tk vaníliaaroma
A lisztet elkevertem a sütőporral és sz édesítővel. A margarint felolvasztottam és a tojással együtt a liszthez adtam. Majd kézzel összegyúrtam a tésztát. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibéleltem sütőpapírral és belenyomkodtam a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, a szélét villával kissé megnyomkodtam. Majd betettem hűtőbe 30 percre.
Közben elkészítettem a tölteléket: a mákot egy tálba tettem és forró vizet öntöttem rá, annyit amennyi ellepte. 20 percig állni hagytam, majd leszűrtem. Az áttört túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, az édesítőt és a vaníliaaromát egy tálba tettem és robotgéppel összedolgoztam. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztottam, 1/3-2/3 arányban. A kisebb adaghoz kevertem a mákot.
A tésztát kivettem a hűtőből, a közepére egy nagy kanál túrókrémet tettem:
Majd erre egy kanál mákkrémet:
És így tovább:
Addig kanalaztam a krémeket, amíg el nem fogytak:
A krémek elég folyékonyak, ezért szépen el fognak terülni, ettől lesz mintás a torta.
Majd egy fogpiszkálóval a torta közepétől kiindulva csíkokat húztam, egészen a széléig.
180 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt megsütöttem. Amikor kihűlt lekapcsoltam a sütőforma oldalát és felszeleteltem.
Annyira finom lett!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése