2019. július 7., vasárnap

EPERTORTA


Szülinapra készült ez a torta, egy rokon kislánynak és a fiamnak közösen. Azért lett közös,mert Petrának a ballagása is akkor volt és arra egy másik tortával is készültem. Majd az is felkerül ide a blogra. Ez most epres mascarpone krémmel, ami elképesztően finom, már többször csináltam.
Mindenkinek nagyon ízlett.
Anyósomtól kaptunk finom édes epret és rengeteget tettem a krémben, többet mint szoktam. Brutál finom lett!
Sajnos a belsejéről nincs kép.





3 darab 3 tojásos piskótát sütöttem hozzá 26 cm-es tortaformában!!!
1 piskótalaphoz:
3 tojás
45 g gyümölcscukor vagy 60 g cukor
40 g Nutri free mix per dolci liszt
20 g rizsliszt

A tojásokat a cukorral nagyon habosra felvertem, majd óvatosan beleforgattam az átszitált liszteket. Sütőpapíros formába belesimítottam a masszát és 160 fokon megsütöttem. Amikor kész lett, vártam pár percet, majd kivettem a formából, lehúztam a sütőpapírt és rácson hagytam kihűlni.

Ezt még 2x megismételtem, tehát 3 lapom lett.
Amíg sült a piskóta elkészítettem a krémet is.

Krém:
500 ml Hulala habtejszín
5 ek Süssina vagy 5 ek porcukor ízlés szerint!
1 tk vanília aroma
250 g mascarpone
2 csomag habfixáló
300 g eper apró kockákra vágva
200 g pürésített eper
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix

Díszítéshez:
100 g mascarpone
200 ml Hulala
édesítő vagy cukor ízlés szerint
Dr Oetker zöld és piros ételfesték gél

A krémhez a habtejszínt felvertem a habfixálóval és az édesítővel. Hozzáadtam az aromát és belekevertem a mascarponét is. Majd beleforgattam mindkét epret és utána belekevertem a zselatin fixet is.
Az egyik lapra ráhalmoztam a krém felét és rátettem egy másik lapot. Erre rákentem a krém másik felét és befedtem a 3. lappal. Végül a Hulalát, az édesítőt és a mascarponét kikevertem, majd ételfestékkel színeztem. Ezzel díszítettem a tortát.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése