2019. szeptember 26., csütörtök

KÓKUSZOS CSIGA




Nem voltam túl aktív a nyáron és ezért elnézést kérek. De ezt már megszokhattátok tőlem, hogy ilyenkor kevés új receptet teszek fel. Most is csak néhány szokásosat hoztam, olyan tésztákat amiket már használtam és csak kicsit alakítottam át.
Ez a kókuszos csiga is ilyen, mascarponés csigák tésztáját használtam hozzá és kókuszos krémmel kentem meg.




Fél adagot készítettem a tésztából, így lett 9 csigám.
9 csigához
Tészta:
23 dkg Nutri free mix per pane liszt (lehet az egészet Nutriból!)
2 dkg tápiókakeményítő
12,5 g friss élesztő
1 dkg negyedannyi édesítő vagy 4 dkg kristálycukor
csipet só
1 tk cukor
5 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
1 M-es felvert tojás kb. fele
1,5 dl langyos tej
1/2 tk útifűmaghéj por

Töltelék:
Kókuszos:
12,5 dkg mascarpone
1 tojássárgája
édesítő (én Süssina port tettem bele) vagy 2-3 ek porcukor (ízlés szerint!)
1 kk vanília aroma
60 g kókuszreszelék
4 ek tej (ez a krém állagától függ, ha a cukorral készül lehet nem is kell hozzá!)

Tetejére:
a maradék felvert tojás


A lisztet, a tápiókakeményítőt, a sót, az édesítőt és az útifűt összekevertem. A langyos, cukros tejben felfuttattam az élesztőt. Majd beleöntöttem a lisztes keverékbe és beletettem a tojást is. Bekapcsoltam a dagasztógépet és amikor már összeállt a tészta, hozzáadtam az olvasztott vajat is. Kb. 5 percig dagasztottam a géppel. Ezután letakarva, meleg helyen kb. 1,5 órát hagytam kelni.
Amíg pihent a tészta, elkészítettem a tölteléket. Mindent összekevertem egy kanállal, ennyi az egész.
A megkelt tésztát rizslisztes deszkán kinyújtottam téglalap alakúra, kb. 27x33 cm-esre. A 27 centinek van csak jelentősége, mert 9 darab 3 cm-es csigára vágtam fel. Megkentem a krémmel, feltekertem és cérnával feldaraboltam.
Egy kisméretű sütőpapíros tepsibe sorakoztattam a csigákat és hagytam még 10 percet pihenni. Majd lekentem tojással és betettem a 180 fokos előmelegített sütőbe. Kb. 25 perc alatt megsütöttem.




1 megjegyzés: