Ma egy fantasztikusan finom citromkrémes linzert sütöttem. Ezelőtt még sosem csináltam citromkrémet,de ez annyira finom,hogy biztosan többször is fogom készíteni.
Krémes állagú,savanykás,nagyon jól illik ehhez a linzerhez. A linzer tésztájához most is Piaceri lisztet használtam és nagyon jól vizsgázott. Könnyen nyújtható,nem töredező tésztát kaptam,ami a sütés után sem esett szét.
A recept a vaníliás karika receptje,de most mandulaliszt nélkül. A citromkrém receptje pedig innen van. Az enyém narancsos árnyalatú lett,mert extra sárga tojásokat használtam hozzá. Nagyon szép színe lett a krémnek.
20 darab lett belőle
30 dkg Piaceri Mediterranei Farina liszt
15 g Süssina por vagy 8 dkg porcukor
15 dkg Rama margarin
1 tk vaníliás fruktóz vagy vaníliás cukor
1 tojás
csipet só
A száraz hozzávalókat elkevertem egy tálban. Majd belemorzsoltam a margarint. A tojást kissé felvertem és belegyúrtam a tésztába. Nem tettem be a hűtőbe,mert nem volt ragacsos a tészta. Cukorral készítve lehet,hogy szükséges a hűtés.
Rizslisztes deszkán kb fél cm vastagra kinyújtottam és linzer szaggatóval kiszaggattam.
Citromkrém: (megmaradt kb az 1/3-a)
90 g kockára vágott Rama margarin vagy vaj
édesítőszer ízlés szerint vagy 100 g porcukor
150 ml frissen facsart citromlé (körülbelül 3 nagy citrom leve)
1 kezeletlen citrom reszelt héja
4 közepes méretű tojás
1 evőkanál étkezési keményítő (én tápióka keményítőt használtam)
csipet só
Egy lábasba öntöttem a citromlevet, elkevertem az édesítővel, a tojásokkal,a sóval, a reszelt citromhéjjal és a keményítővel.
Közepes lángon addig főztem, amíg sűrű vaníliakrém állaga lett. Ezután lehúztam a tűzről, darabonként hozzáadtam a margarint és alaposan elkevertem benne. Megvártam míg teljesen kihűl.
Néhányat mogyorókrémmel töltöttem meg.
30 dkg Piaceri Mediterranei Farina liszt
15 g Süssina por vagy 8 dkg porcukor
15 dkg Rama margarin
1 tk vaníliás fruktóz vagy vaníliás cukor
1 tojás
csipet só
Rizslisztes deszkán kb fél cm vastagra kinyújtottam és linzer szaggatóval kiszaggattam.
Sütőpapíros tepsiben,170 fokon világosra sütöttem. Míg sült a linzer elkészítettem a citromkrémet.
90 g kockára vágott Rama margarin vagy vaj
édesítőszer ízlés szerint vagy 100 g porcukor
150 ml frissen facsart citromlé (körülbelül 3 nagy citrom leve)
1 kezeletlen citrom reszelt héja
4 közepes méretű tojás
1 evőkanál étkezési keményítő (én tápióka keményítőt használtam)
csipet só
Közepes lángon addig főztem, amíg sűrű vaníliakrém állaga lett. Ezután lehúztam a tűzről, darabonként hozzáadtam a margarint és alaposan elkevertem benne. Megvártam míg teljesen kihűl.
A kihűlt linzereket megtöltöttem a citromkrémmel.
Nagyon-nagyon finom! Ha szeretitek a savanykás ízeket,mindenképpen próbáljátok ki!
Néhányat mogyorókrémmel töltöttem meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése