Kipróbáltam egy új lisztet, a Piaceri Mediterranei Farina lisztet.
Sajtos rolót sütöttem belőle leveles tésztából. Nagyon jó volt vele dolgozni! Könnyen tudtam nyújtani a tésztát,rugalmas volt,nem repedezett szét.
Ugyanez a recept,ezekkel az arányokkal működik Nutri free mix per pane liszttel is!!!
A képeken dupla adag tészta van. A felét a fagyasztóba tettem.
Tészta:
25 dkg Piaceri Mediterranei Farina liszt
25 dkg Rama margarin
1 dl hideg víz
1 csapott tk só
1 tk 10%-os ecet
Kenéshez:1 tojás
Töltelék: recept innen van
30 dkg reszelt sajt
40 g Piaceri liszt
4 tojás sárgája
2 dl tej
10 dkg Rama margarin
só
5dkg lisztet összegyúrtam 20 dkg margarinnal,lapos téglává formáztam és folpackba csomagolva betettem a hűtőbe.
5dkg lisztet összegyúrtam 20 dkg margarinnal,lapos téglává formáztam és folpackba csomagolva betettem a hűtőbe.
A 20 dkg lisztet elmorzsoltam az 5 dkg margarinnal,majd hozzáadtam a sót és az ecetet. A vizet apránként adagoltam hozzá,miközben kézzel összegyúrtam. 1 dl vizet készítettem oda és mindet felvette a tészta.
Ezután vágtam a tésztagombócba egy keresztet és letakarva hagytam pihenni 30 percet.
Ezután vágtam a tésztagombócba egy keresztet és letakarva hagytam pihenni 30 percet.
Rizslisztes szilikonlapon kinyújtottam fél centi vastagra a tésztát és a közepébe tettem a margarin téglát. Ráhajtottam a tésztát és kinyújtottam.
Harmadolva hajtogattam:
Megfordítottam és újra kinyújtottam:
Majd könyv alakban hajtogattam:
Az alufóliával betekert formát (papírguriga) bekentem olajjal és a tojásos felével kifelé feltekertem a tésztát,hogy kissé fedésben legyen. Nekem nem volt hozzá formám,ezért magam készítettem.
Majd sütőpapíros tepsiben 250 fokon megsütöttem. Nagyon fontos,hogy forró sütőbe tegyük,mert ha kiolvad belőle a margarin,kemény lesz a tészta!
És arra is vigyázni kell,hogy ne süssük túl,kb. 10 perc! Ha megsült,még forrón kell lehúzni a formáról!
A töltelékhez mindent egy lábosba tettem és sűrűre összefőztem. Miután kihűlt a margarinnal habosra kevertem. A kihűlt rolókat a habzsákba töltött sajtkrémmel megtöltöttem és a végüket reszelt sajtba nyomtam.
Nagyon finom lett!
Készítettem még ilyen kis pogácsákat is:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése