A Húsvéti linzer receptje alapján sütöttem ezeket a linzereket. Nekünk ez a legfinomabb az összes recept közül, amit kipróbáltam. A régi Schar mix b lisztet szoktam használni hozzá, ami sajnos már nem kapható. Nekem is ez az utolsó csomag belőle. A tésztával nagyon jó dolgozni, nem törik, jól nyújtható. A kisült linzerek nem porlanak szét, könnyen meg lehet tölteni lekvárral. Egy szóval álom dolgozni vele! Nagyon sajnálom, hogy megszűnt ez a liszt. Kipróbálom majd az új liszttel is és beszámolok az eredményről.
30 dkg Schar mix b liszt
15 g Süssina por vagy 8 dkg porcukor ízlés szerint
2 tk vaníliás xilit vagy cukor
15 dkg Rama margarin
1 M-es tojás
csipet só
1 ek tejföl ( a tészta állagától függően!)
+házi sárgabarack lekvár
házi eperlekvár
Rizslisztes szilikonlapon 3-4 mm vastagra kinyújtottam és kiszaggattam.
Miután kihűltek a linzerek lekvárral megtöltöttem őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése