Hétfőn sütöttem ezeket a csavart rudakat. Amellett, hogy nagyon jól néznek ki, nagyon finomak is. Puha kelt tészta, sajttal és kolbásszal töltve. Nekem nem volt tömlős sajtom, ezért tejföllel kentem meg a tésztát. Ha a tetejéről lehagyjátok a tojást, akkor tojásmentes is lesz. A receptet Gabriella oldalán találtam és az arányokon egy picit változtatnom kellett.
A Nutri Free Mix per Pane lisztet most akciósan vásárolhatjátok meg az Oregano webshopban vagy a Nutrifree webshopban .Nekem 9 darab lett belőle:
Tészta:
50 dkg Nutri Free Mix per Pane átszitálva25 g friss élesztő
4 dl langyos tej
1 tk cukor
2 tk só (eredetileg csak 1 tk)
5 dkg vaj vagy margarin
Töltelék:
15 dkg szeletelt kolbász
1 tömlős sajt - natúr vagy kolbászos (nálam 2-3 ek 20 %-os tejföl
5 dkg reszelt trappista sajt (én többet reszeltem rá)
5 dkg vaj vagy margarin
Töltelék:
15 dkg szeletelt kolbász
1 tömlős sajt - natúr vagy kolbászos (nálam 2-3 ek 20 %-os tejföl
5 dkg reszelt trappista sajt (én többet reszeltem rá)
Tetejére:
1 tojás
köménymag
1 tojás
köménymag
Miután megkelt a tészta, rizslisztes deszkán kinyújtottam téglalap alakúra kb. 5 mm vastagra.
Az egyik felét megkentem tejföllel, rászórtam a reszelt sajtot és rátettem a kolbászt is. Ráhajtottam a másik felét és kicsit lenyomkodtam a tésztát. Majd a nyitott szélét magam felé fordítottam, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. 4 cm széles csíkokra vágtam fel, majd a csíkokat kettévágtam úgy, hogy az összehajtott résznél kb. 1 cm-nyi rész maradjon egyben és minden csík két szárát össze tudjam csavarni.
Az összecsavart rudakat sütőpapíros tepsibe tettem, lekentem tojással és megszórtam köménymaggal.
Végül 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése