Ismét lángost sütöttem,most Nutri free mix per pane és Mester házi kenyérlisztet kevertem hozzá.
Ez is nagyon finom lett! A párom azt mondta rá,hogy finomabb mint a búzás! Szerintem ennél nem kell nagyobb dicséret. Nagyon finom puha,lyukacsos lett a tésztája.
7 nagyobb lángos lett belőle
20 dkg Mester Házi kenyérliszt
20 dkg Nutri free mix per pane liszt
2 tojás
6 ek joghurt (púpozott)
2 mk só
1 mk cukor
kb. 1,2 dl langyos víz (nokedli sűrűségű legyen!)
3,5 dkg friss Budafoki élesztő
2 tojás
6 ek joghurt (púpozott)
2 mk só
1 mk cukor
kb. 1,2 dl langyos víz (nokedli sűrűségű legyen!)
3,5 dkg friss Budafoki élesztő
Kelesztés előtt:
És után:
Miután megkelt olajos kézzel gombócokat csináltam,óvatosan ellapogattam (nagyon lágy a tészta,de ilyennek kell lennie,ezért kell alaposan beolajozni a kezet a formázáshoz!).
Érdemes közvetlenül csak az olajba tétel előtt formázni és csak annyit,amennyit rögtön bele is teszünk. Mert az olajos tálcáról is nehéz felszedni!
Majd forró olajban kisütöttem mindkét oldalát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése