Tegnap sütöttem ezt a sós finomságot,az ötlet innen származik. Nagyon finom,ropogós lett!
35 dkg Glutenix Falusi kenyér lisztkeverék
2,5 dl tej
1 mk cukor
20 g friss élesztő
1 tk útifűmaghéj (por)
2 csapott tk só
60 g olvasztott vaj
Töltelék:
10 dkg bacon
reszelt trappista sajt
1 tojás a kenéshez
A meleg tejben a cukorral felfuttattam az élesztőt. A lisztet elkevertem a sóval,az útifűmaghéjjal. Majd beleöntöttem az élesztős tejet és bekapcsoltam a dagasztógépet. Amikor már összeállt a tészta,hozzáadtam az olvasztott vajat is és pár percig hagytam dolgozni a gépet.
Letakarva 1 órát hagytam kelni.
Előtte és utána:
Rizslisztes szilikonlapon átgyúrtam és 2 gombócra osztottam. Az egyik gombócot kinyújtottam kb fél centi vastagra és ráterítettem a megpirított bacont. Megszórtam reszelt sajttal.
Majd ráterítettem a másik kinyújtott lapot és rányomkodtam.
Pizzavágóval 1,5 cm-es csíkokra vágtam fel.
Majd egyenként megtekertem a csíkokat és kettőt összefontam. Sütőpapíros tepsibe tettem a fonatokat (6 darab lett belőle) és lekentem felvert tojással. Majd megszórtam reszelt sajttal.
180 fokos előmelegített sütőben megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése