Nagyon finom lett és az állaga szerintem nem is lehetne ennél jobb! Nem esik szét,nem hullik atomjaira. Mégis omlós,de kekszesebb jellegű lett. Pont jó!!! 😋😃
30 darab
25 dkg Nutri free mix per dolci liszt
5 dkg mandula liszt (szerintem ettől lesz kekszesebb állaga)
13 g Süssina por vagy 8 dkg porcukor
15 dkg Rama margarin
1 tk vaníliás fruktóz vagy vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
1 tojás
1 mk sütőpor
csipet só
+ olvasztott étcsoki,1 ek étolaj
A száraz hozzávalókat elkevertem egy tálban. Majd belemorzsoltam a margarint. A tojást kissé felvertem és hozzáadtam a vanília aromát. Végül ezt is belegyúrtam a tésztába. Folpackba csomagoltam és 15 perre betettem a hűtőbe.
Rizslisztes deszkán kb 1 cm vastagra kinyújtottam. Formával kiszaggattam és kiszúrtam a közepét is. A maradékot újra összegyúrtam és nyújtottam,szaggattam. Sütőpapíros tepsibe tettem a karikákat. 1,5 tepsi lett belőle.
180 fokos sütőben kb 15 percig sütöttem. A teteje világos legyen,az alja világosbarna.
Miután kihűlt,az alját 1 ek olajjal megolvasztott csokiba mártottam. Rácson hagytam lecsöpögni (1-2 perc,mert ha megszárad nekem ráragad a rácsra!),majd sütőpapíros tányéron betettem a hűtőbe 10 percre. A sütőpapír azért kell,mert nem ragad rá a csoki és szépen leszedhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése