Nagyon jó állagú lett a tészta, puha és rugalmas, nem morzsás. Elképesztően finom!
8 db M-es méretű tojás
csipet só
15 dkg gyümölcscukor vagy 20 dkg cukor
1dl olaj
1,5 dl víz
15 dkg Barbara lisztkeverék kenyérhez és kelt tésztákhoz
20 dkg Barbara lisztkeverék főzéshez, sütéshez
12 g sütőpor
8 g szódabikarbóna (Nekem ez picit kiérződött a piskótán, legközelebb csak sütőport teszek bele. De a kész süteményen nem érződik. )
30 g kakaópor
Krém:
2 cs puncs ízű pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
rumaroma
folyékony édesítő vagy 4 ek cukor
6 dl tej
25 dkg margarin
rumaroma
folyékony édesítő vagy 4 ek cukor
Máz:
15 dkg étcsokoládé+ 2ek olaj (én tejjel hígítottam)
15 dkg étcsokoládé+ 2ek olaj (én tejjel hígítottam)
Miután megsült rácsra kiborítottam és hagytam teljesen kihűlni. Majd felszeleteltem.
Majd a folpackkal bélelt őzgerinc formába rétegeztem a piskótát a krémmel, felváltva egy fehér és egy barna szeletet. Miután elkészült, 2 órára betettem a hűtőbe.
A csokit gőz fölött felolvasztottam és a formából kiborított sütire öntöttem és egyenletesen rákentem.
1 órára ismét betettem a hűtőbe. Végül ferdén felszeleteltem.
1 órára ismét betettem a hűtőbe. Végül ferdén felszeleteltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése