A másik tegnapi süti mogyorókrémmel készült,mascarponéval és tejszínhabbal.
A piskóta ugyanaz,mint a tiramisunál.
Piskóta:
Most gáztepsiben sütöttem meg.
6 tojás
90 g fruktóz vagy 120 g cukor
120 g Nutri free mix per pane liszt
A tojásokhoz hozzáadtam a fruktózt és nagyon habosra kikevertem géppel. Nem választottam szét a tojást,mert így is megemelkedik a piskóta.
A képen dupla mennyiségű hozzávalók vannak,mert a kétféle süteményhez egyszerre kevertem ki a piskótához valót!
Miután kihűlt,középen kettévágtam.
Krém:
5 dl habtejszín (Hulala)
12,5 dkg mascarpone
3 ek mogyorókrém
A mascarponét kikevertem a mogyorókrémmel,majd belekevertem a felvert tejszínhabot. Félre tettem a díszítéshez egy keveset a tejszínhabból.
Az egyik lapra rákentem a krém felét,rátettem a másik lapot. Majd megkentem a maradék krémmel és az oldalát is bevontam vele. Ezután tejszínhabbal díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése