Ezt a sajtosat már többször megsütöttem Nutri free mix per pane lisztből,ami nagyon nagy kedvencünk. Most kipróbáltam hozzá a zsúrpogácsa lisztkeveréket,a recept többi része változatlan. Most nem rudakat csináltam,hanem formákkal szaggattam ki a tésztát.
A Nutriból készült sajtos puha,ez inkább ropogósabb állagú lett,de ez is finom.
30 dkg Hadarik Rita zsúrpogácsa lisztkeverék
1 tk só
15 dkg Rama margarin
15 dkg reszelt trappista sajt
1 tojás
2 ek tejföl
1 tojás
reszelt sajt
köménymag
szezámmag
A lisztet elkevertem a sóval,majd elmorzsoltam a margarinnal. Ezután hozzáadtam a reszelt sajtot,a tojást és a tejfölt és alaposan összegyúrtam. Jól összeállt a tészta,nem ragadt és könnyű volt szaggatni.
A recept szerint legalább 2 órára hűtőbe kellene tenni,de én nem tettem be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése