2015. február 28., szombat

MÉTERES KALÁCS TORTA



Ezt a tortát a szüleim 40. házassági évfordulójára sütöttem,és természetesen a fiam miatt gluténmentesen.Nagyon finom lett,lesz még ilyen nálunk!

Sima piskóta:
6 db tojás
90 g gyümölcscukor (vagy 120 g kristálycukor)
120 g rizsliszt (nálam most 70 g rizsliszt+50 g Schar mix c liszt)

Kakaós piskóta:
6 db tojás
90 g gyümölcscukor (vagy 120 g kristálycukor)
100 g rizsliszt (nálam most 70 g rizsliszt+30 g Schar mix c liszt)
30 g cukrozatlan kakaópor

Krém:
2 csomag Dr Oetker eredeti puncs pudingpor
8 dl tej
folyékony édesítőszer
kb. 1 ek rumaroma
200 g Rama margarin

Tetejére: olvasztott étcsokoládé+kb.1 dl tej


Kakaós piskóta:A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük,majd beleszitáljuk a kakaóporral elkevert liszteket és összeforgatjuk.A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és beletesszük a keveréket.160-170 fokon tűpróbáig sütjük.

Sima piskóta:A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük.A sárgájákat a másik fele cukorral habosra keverjük.A kettőt óvatosan összekeverjük,majd beleszitáljuk a lisztet és összeforgatjuk.A nagyméretű gáztepsibe sütőpapírt teszünk és beletesszük a keveréket.160-170 fokon megsütjük.

Krém:a zacskó szerint elkészítjük a 8 dl tejjel a pudingokat,édesítőszerrel,majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint.Teljesen kihűtjük! Majd hozzákeverjük a rumaromát.



A tortalapot kettévágjuk,az alsót vékonyan megkenjük a krémmel.És a teteje alsó részét is megkenjük.A sima piskótát 8 hosszú csíkra felvágjuk,vastagon megkenjük mindegyiket a krémmel.Egyet feltekerünk és az alsó kakaós lap közepére állítjuk.A többi csíkot erre egymás után rátekerjük.Kívül is bevonjuk a krémmel és rátesszük a másik kakaós lapot.A tetejére a tejjel felolvasztjuk a csokit és rácsorgatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése