Ez az édes változat a mai új receptemhez,almás kalács lett belőle. Nagyon-nagyon finom lett!
Az alaprecept ugyanaz,csak kevesebb só került bele és ment hozzá 3 ek gyümölcscukor is.
25 dkg Glutenix Alba-mix liszt
50 g olvasztott vaj vagy margarin
2,5 dl meleg tej
1 mk cukor
3 ek gyümölcscukor vagy cukor
1 tk vaníliás fruktóz vagy vaníliás cukor
csipet só
20 g friss Budafoki élesztő
1 tk Naturbit Psyllium rost őrlemény (útifűmaghéj liszt)
csipet só
20 g friss Budafoki élesztő
1 tk Naturbit Psyllium rost őrlemény (útifűmaghéj liszt)
Töltelék:
6 nagyobb alma1,5 dl víz
3 ek folyékony Süssina édesítő (vagy 3 ek cukor)
0,5 dl víz+1 cs vaníliapuding
20 g vaj vagy margarin
1/2 tk fahéj
Tetejére:1 tojás
Ilyen volt kelesztés előtt:
Amíg a tészta kelt,elkészítettem a tölteléket.
A megpucolt és apró kockára vágott almát beletettem egy lábosba. Ráöntöttem a vizet és az édesítőt. Miután 2-3 percig rotyogott,hozzáadtam a kikevert pudingot és besűrítettem vele az almát.Levettem a tűzről és belekevertem a margarint és megszórtam fahéjjal. Ezután hagytam kihűlni!
A tésztát rizslisztes szilikonlapon kinyújtottam,rásimítottam az almás tölteléket,majd két oldalról picit behajtottam és feltekertem. Margarinnal kikent formába tettem,az alján sütőpapírral.
Lekentem felvert tojással és 180 fokon megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése