A bolognai spagetti a fiam egyik kedvenc étele. Kétféleképpen készítem:
1.változat:1/2 kg darált hús
1 fej vöröshagyma
1/2 üveg (350g)paradicsompüré
só
bors
oregánó
olaj
olaj
spagetti tészta
sajt
A felkockázott hagymát olajon megdinszteltem,majd rátettem a darált húst. Jól átkevertem és felöntöttem annyi vízzel,hogy ellepje a húst. Fedő alatt puhára főztem. Amikor elkészült,sóztam és borsoztam,megszórtam oregánóval,majd ráöntöttem a paradicsomszószt. Kb. 5 perc forralás után elkészült. A kifőzött tésztával és reszelt sajttal tálaltam.
2 fej vöröshagyma
1 üveg Heinz bolognai spagetti szósz 500 g
1 üveg Kecskeméti sűrített paradicsom 360 g
só
bors
olaj
2.változat:
1 kg darált hús2 fej vöröshagyma
1 üveg Heinz bolognai spagetti szósz 500 g
1 üveg Kecskeméti sűrített paradicsom 360 g
só
bors
olaj
spagetti tészta
sajt
A felkockázott hagymát olajon megdinszteltem,majd rátettem a darált húst. Jól átkevertem és felöntöttem annyi vízzel,hogy ellepje a húst. Fedő alatt puhára főztem. Amikor elkészült,sóztam és borsoztam,majd ráöntöttem a kétféle paradicsomot. Kb. 5 perc forralás után elkészült.
A felkockázott hagymát olajon megdinszteltem,majd rátettem a darált húst. Jól átkevertem és felöntöttem annyi vízzel,hogy ellepje a húst. Fedő alatt puhára főztem. Amikor elkészült,sóztam és borsoztam,majd ráöntöttem a kétféle paradicsomot. Kb. 5 perc forralás után elkészült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése