Gyakran van nálunk gyros,mert nagyon szeretjük. Eddig mindig csak sült krumplival csináltam,de már régóta terveztem,hogy kipróbálom Betti receptjét ,most jött el az idő. Nagyon finom lett!
6 darab lett a 25 dkg lisztből és szerencsére mindegyik zsebes lett.
Pita:
25 dkg Nutri free mix per pane
210 ml meleg víz
10 g friss Budafoki élesztő
1 tk cukor
1 csapott tk só
2 ek olaj
A vízben a cukorral felfuttattam az élesztőt,majd dagasztógéppel összeállítottam a tésztát. Rizslisztes szilikonlapon átgörgettem és 6 gombócra osztottam. Kb 15 cm-es köröket nyújtottam,vékonyra és sütőpapíros tepsibe tettem őket. Nekem egy kicsit vékony lett,elég a 12-13 cm is. Két tepsibe fért csak el. Letakartam és 1 órát pihentettem. 250! fokos előmelegített sütőbe toltam a tepsit. Kb. 6-7 percet sütöttem az egyik oldalát,majd megfordítottam és a másik oldala is ennyit sült. Nagyon szépen felpúposodtak!
Gyros hús:
A csirkemellet a Lucullus gyros gyorspác zacskója szerint készítettem el.
Saláta:
lilahagyma
kígyóuborka
paprika
paradicsom
Lucullus tzatziki vagy fokhagymás salátaöntet por
joghurt
A zacskón lévő recept szerint csináltam,karikára vágtam a zöldségeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése